Đakovačka šunka od Crne slavonske svinje šampion X. jubilarne nacionalne šunkijade 2022. godine

  September 16, 2022
Đakovačka šunka od Crne slavonske svinje šampion X. jubilarne nacionalne šunkijade 2022. godine

U Starim Mikanovcima je jučer, 15. rujna 2022. godine s početkom u 20:00 sati održan program dodjele priznanja proizvođačima slavonske domaće šunke – X. jubilarna nacionalna šunkijada 2022. godine.

Medalja

Ovogodišnja jubilarna šunkijada okupila je 19 proizvođača slavonskih šunki koji su pristigli iz tri slavonske županije. U kategoriji Slavonska šunka od Crnih slavonskih svinja sa svojim se uzorcima natjecalo 10 proizvođača. Đakovačka šunka od Crne slavonske svinje je za postignutu kakvoću u toj kategoriji ocijenjena sa visokih 47,40 bodova od maksimalnih 50, te s time zasluženo osvojila prvo mjesto, zlatnu medalju i titulu šampiona X. nacionalne šunkijade 2022. godine.

Priznanje

Ovo priznanje za kakvoću Đakovačke šunke od Crne slavonske svinje dokaz je da idemo u pravom smjeru i da se sav trud i rad na kraju uvijek isplate. Budući da je ovo tek drugo ocjenjivanje na kojem je Đakovačka šunka sudjelovala, i više smo nego ponosni jer znamo da je kvaliteta našeg proizvoda brzo prepoznata. Sve to nam daje veliki vjetar u leđa i zasigurno otvara brojne mogućnosti za buduće poslovanje. Naravno, sve ovo ne bi bilo moguće bez naših dragih kolega koji su uključeni u cjelokupan proces u kojem kao finalni proizvod dobijemo Đakovačku šunku. Zato se zahvaljujemo svim kolegama u ratarstvu, stočarstvu i u proizvodnji, a na čelu s našim direktorom, za njihov trud i rad koji rezultiraju ovakvim, za nas vrlo velikim uspjesima. Više od ovoga ne možemo ni poželjeti, samo neka se tako nastavi i dalje.  

Proizvodnja

Organizator X. nacionalne šunkijade je Stočarska udruga Utvaj, a pokrovitelji su Županija Vukovarsko-srijemska, Općina Stari Mikanovci i Općina Viljevo.

 

Đakovačku šunku možete naručiti na našem web shopu: 

Đakovačka šunka CSS cijela

Đakovačka šunka CSS narezak 100 g

100% Domaća Proizvodnja Naša farma smještena je u prirodnom okruženju s vlastitim proizvodnim pogonom u kojemu proizvodimo vrhunske suhomesnate proizvode po recepturi staroj više od 50 godina!
HACCP Certifikat             PROIZVODNJA MESA HR 3615 EU                Sva naša proizvodnja je kontrolirana i sukladna s HACCP standardom koji osigurava zdravstvenu ispravnost svih proizvoda, od naše farme do Vašeg stola.
Bez Umjetnih Aditiva S ponosom jamčimo da naši proizvodi ne sadrže umjetna bojila, pojačivače okusa, antioksidanse, regulatore kiselosti, soju ili gluten.