Cijenjeni posjetitelji Đakovačkih delikatesa!

  January 21, 2020
Cijenjeni posjetitelji Đakovačkih delikatesa!

Srdačno Vas pozdravljamo i želimo Vam toplu dobrodošlicu na naš web shop!

Za početak bismo Vam se htjeli predstaviti.

Đakovačke delikatese su brand tradicionalnih domaćih suhomesnatih proizvoda od Crne slavonske svinje koji je proizašao iz djelatnosti poduzeća Balkan lov d.o.o u želji prenošenja i očuvanja naših tradicionalnih slavonskih vrijednosti i običaja, odnosno očuvanja recepture i običaja proizvodnje tradicionalnih suhomesnatih proizvoda te prenošenja istoga na mlađe generacije. Naši proizvodi osmišljeni su prema recepturi staroj više od 50 godina koja je dobivena iz obiteljskog naslijeđa. Ohrabreni kvalitetom recepture i pozitivnim reakcijama onih koji su imali prilike kušati na ovaj način proizvedene suhomesnate proizvode, proširili smo našu djelatnost i polako krenuli u vlastitu proizvodnju domaćih tradicionalnih suhomesnatih proizvoda namijenjenih za prodaju.

U vlasništvu poduzeća Balkan lov d.o.o. nalazi se farma „Borovik“ na kojoj uzgajamo isključivo svinje autohtone hrvatske pasmine Crna slavonska svinja koju karakterizira uzgoj na otvorenom. Farma se nalazi u prirodnom okruženju u istoimenom mjestu Borovik koje je poznato po velikom šumskom krajoliku i predivnom jezeru Borovik. Pašnjaci, livade, šume i oranice koje se nalaze u sklopu farme prostiru se na oko 400 ha površine na brežuljkastim obroncima Krndije. Ukupna površina je ograđena, a 200-tinjak hektara pašnjaka, livada i šume je u funkciji prigonskih pašnjaka koji služe za proizvodnju Crne slavonske svinje.

Farma „Borovik“ najveći je uzgajivač Crne slavonske svinje u Republici Hrvatskoj, a trenutno se u uzgoju nalazi oko 7 000 jedinki (nazimice, nerasti, tovljenici i prasci). Sve faze uzgoja i proizvodnje odvijaju se na farmi „Borovik“.

Osnovna prihrana Crne slavonske svinje se sastoji od paše, žira, bukvice, tritikala, kukuruza i ječma, odnosno hrane koju sami proizvedemo na našim poljima i koja se nalazi u prirodnom staništu (paša, hrast, bukvica) gdje obitavaju svinje.

Osim tradicionalnih suhomesnatih proizvoda od Crne slavonske svinje, u našem proizvodnom pogonu smještenom u neposrednoj blizini farme „Borovik“, proizvodimo i kobasicu Borovik koja se radi od mesa divlje svinje, jelena običnog i muflona. Sve meso divljači potrebno za izradu kobasice Borovik osiguravamo iz vlastitih lovišta.

Osim navedenih proizvoda, u našoj stalnoj ponudi imamo i svježe meso Crne slavonske svinje, divlje svinje i jelena običnog. Sve ove vrste mesa su vrlo kvalitetne i posebne na svoj način:

  • meso Crne slavonske svinje je odlične kvalitete, a karakterizira ga visok udio unutarmišićne masti i nezasićenih masnih kiselina zbog čega je meso izrazito pogodno za izradu kvalitetnih suhomesnatih proizvoda i raznih jela
  • meso divlje svinje je bogato niskokaloričnim proteinima, vitaminima, mineralima i fosforom. Iako su domaća i divlja svinja bliski srodnici, zbog velike razlike u prehrani, kalorijska vrijednost mesa divlje svinje je znatno niža od mesa domaće svinje uslijed manjeg udjela masti i kolesterola
  • meso jelena ima nizak udio masnoća te visok udio proteina, željeza, vitamina skupine B i linolenske kiseline. Životinje žive u prirodi, nisu izložene stresu te same biraju svoju hranu, što naposlijetku daje vrhunsku kvalitetu mesa.

Nadamo se da smo sa svime navedenim privukli Vašu pažnju te Vas pozivamo da nas posjećujete i pratite naše objave i dalje. Zahvaljujemo Vam se na posjeti našega web shopa!

 

S poštovanjem i uvijek na usluzi,

Vaš tim Đakovačkih delikatesa!

 

Pratite nas i na:

Facebook

Instagram

Twitter

LinkedIn

 

...komentiraj, lajkaj, dijeli… znaš da želiš :-) 

100% Domaća Proizvodnja Naša farma smještena je u prirodnom okruženju s vlastitim proizvodnim pogonom u kojemu proizvodimo vrhunske suhomesnate proizvode po recepturi staroj više od 50 godina!
HACCP Certifikat             PROIZVODNJA MESA HR 3615 EU                Sva naša proizvodnja je kontrolirana i sukladna s HACCP standardom koji osigurava zdravstvenu ispravnost svih proizvoda, od naše farme do Vašeg stola.
Bez Umjetnih Aditiva S ponosom jamčimo da naši proizvodi ne sadrže umjetna bojila, pojačivače okusa, antioksidanse, regulatore kiselosti, soju ili gluten.