Đakovački Kulin od Crne slavonske svinje
Gotov proizvod je specifičnog oblika i čvrsto elastične konzistencije. Presjek je u obliku trolista gdje se dobro vide povezani komadići mesa i male količine masnog tkiva. Kulin se može rezati na tanke šnite. Boja presjeka je tamno crvene boje paprike, a masno tkivo je bijelo. Miris je karakterističan za kulin, a okus je jače pikantan na ljutu papriku uz laganu notu dima te blago slan.
Dodatno: Prirodni materijali - puni se u svinjsko slijepo crijevo, koristi se baranjska paprika, meso Crne slavonske svinje 100%
Nagrade i priznanja:
1. Nacionalno ocjenjivanje kulena, 2023. godina, Branjin Vrh - zlatna medalja
1. Ocjenjivanje kakvoće kulena/kulina, 2022. godina, Osijek - srebrna medalja
35. Kulinijada 2022. godine, Đakovo - srebrna medalja
34. Kulinijada 2021. godine, Đakovo - zlatna medalja
XX. Ocjenjivanje kakvoće kulena/kulina, 2020. godina, Osijek - srebrna medalja
33. Kulinijada 2020. godine, Đakovo - srebrna medalja