Subtitle

O nama

Đakovačke delikatese su brend domaćih tradicionalnih suhomesnatih proizvoda od Crne slavonske svinje koji se proizvode u proizvodnom pogonu tvrtke Balkan lov d.o.o.

Proizvodnja Đakovačkih delikatesa locirana je u samom srcu Slavonije, na obroncima Krndije u neposrednoj blizini jezera Borovik. Tamo se nalazi uzgojna farma „Borovik“ tvrtke Balkan lov koja se duže od desetljeća bavi uzgojem Crne slavonske svinje. Prostire se na površini od 400-tinjak ha pašnjaka, livada, šume i oranica. Ukupna površina je ograđena, a 200-tinjak hektara pašnjaka, livada i šume je u funkciji prigonskih pašnjaka. Prigonski pašnjaci, livade i šume u funkciji su proizvodnje Crne slavonske svinje.

Tvrtka Balkan lov svrstava se u jednog od najvećih uzgajivača ove autohtone pasmine svinja u Republici Hrvatskoj. Sve faze uzgoja i proizvodnje odvijaju se na farmi „Borovik“ – svinje su tamo oprašene, othranjene te se nakon toga puštaju u prirodu na dvije godine prije nego idu u preradu. Uzgoj na otvorenom prostoru je specifičnost Crne slavonske svinje. Osnovna prihrana se sastoji od paše, žira, bukvice, tritikala, kukuruza, ječma, odnosno hrane koju tvrtka Balkan lov samostalno proizvodi na vlastitim poljima i koja se nalazi u prirodnom staništu (paša, hrast, bukvica) gdje obitavaju svinje.

Nakon što je usavršen uzgoj ove autohtone hrvatske pasmine svinja, u proljeće 2019. godine tvrtka je razvila novu djelatnost – proizvodnju domaćih tradicionalnih suhomesnatih proizvoda baziranoj na iskušanoj recepturi dobivenoj iz obiteljskog nasljeđa, staroj više od 50 godina. Osim toga, ova tvrtka u svojoj ponudi ima i svježe meso Crne slavonske svinje i divljači koje redovito plasira prema vrhunskim restoranima i hotelima diljem Republike Hrvatske.

Meso Crne slavonske svinje je izvrsne kvalitete zbog specifičnog sastava masnih kiselina i intramuskularnih masnoća koje mesu daju posebnu aromu. Mramorirano meso je tamnije boje, više ph vrijednosti i zadržava veći udio mesnog soka što ga čini izuzetno mekanim i sočnim, a to je cjenjeno kod potrošača. Zbog tih svojstava koristi se za dobivanje vrhunskih suhomesnatih proizvoda, a svježe meso je odlično za pripremu raznih kulinarskih poslastica i specijaliteta.

Meso se tijekom proizvodnje tradicionalnih suhomesnatih proizvoda oplemenjuje začinima te se u kontroliranim uvjetima vodi kroz procese sušenja, dimljenja, fermentacije i zrenja. U tom procesu se poštuju svi zakonski propisi i parametri kvalitete. Prije nego što gotov proizvod dođe do potrošača prolazi strogu organoleptičku kontrolu u pogonu tvrtke te se obavljaju mikrobiološke i kemijske analize u laboratorijima partnera.

U asortimanu Đakovačkih delikatesa trenutno se nalaze Đakovački: kulin, slanina, pečenica, kobasica, kulinova seka, čvarci, šunka, suhi vrat, svinjska mast, odimljeni buncek/kračica te veliki dio svježeg i smrznutog asortimana, a sve je proizvedeno od 100% mesa Crne slavonske svinje. Osim navedenih proizvoda u Đakovačkim delikatesama nalazi se i Kobasica Borovik koja se proizvodi od mesa divljači iz vlastitog lovišta, a u ponudi se nalazi i meso divlje svinje i jelena običnog. Svi ovi proizvodi odlikuju se vrhunskom kvalitetom te ih tvrtka Balkan lov s ponosom predstavlja pod imenom Đakovačkih delikatesa.

Želja tvrtke Balkan lov je doprijeti do potrošača i kupaca u Hrvatskoj i šire s izvornim slavonskim proizvodima.

 • Balkan lov d.o.o.
 • Borovička 15, 31500 Podgorje Bračevačko
 • MB: 02321556
 • OIB: 21066062704
 • IBAN: HR7524020061100655253
 • tel.: 00385 (0) 31 698 516
 • e-mail: info@djakovacke-delikatese.hr
0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaPovratak na webshop